Pesupaikalla ergonominen työasento saavutetaan nojaamalla vartaloa allasta vasten niin, että kehon perusasento säilyy (selkä suorassa ja pää suorassa vartalon jatkeena, paino molemmilla jaloilla). Jalat ovat pienessä haara-asennossa tai käyntiasennossa. Kyynärpäät pysyvät lähellä kehoa.
Lähemmäs asiakasta päästään taivuttamalla vartaloa selkä suorana asiakasta kohti nojaten vatsalla pesualtaaseen ja samanaikaisesti siirretään jalkoja vartalon kanssa samaan linjaan kuin seistessäkin.
Föönauksen ergonomia:
Vartalo pidetään perusasennossa koko föönauksen ajan ja hartiat pysyvät rentona. Kyynärpäät pidetään mahdollisimman lähellä kehoa ja fööniä kannatellaan pistooli- tai hankaotteella. Ranteet pysyvät föönauksen aikana ihanneasennossa, mikä tarkoittaa sitä, että ranne on samanlaisessa asennossa kuin kynää pidetään kädessä kirjoittaessa. Fööniä ja harjaa vaihdetaan kädestä toiseen tarpeen mukaan. Työntekijä liikkuu föönauksen aikana asiakkaan ympärillä niin, että edellä mainitut asennot ovat mahdollisia.
Hiustenleikkauksen ergonomia:
Vartalo pidetään taas perusasennossa ja hartiat pysyvät rentona. Kyynärpäät pysyvät lähellä kehoa ja ranteet pysyvät ihanneasennossa. Hiusosioita kannattelevan käden sormet taivutetaan rystysistä sillon, kun ranteen, kyynärpään tai olkanivelen asennot eivät muuten pysy ihanteellisina. Työntekijä liikkuu asiakkaan ympärillä niin, että työasennot ovat mahdollisia.
Hiusten rullauksen ergonomia:
Hartiat ja olkavarret pysyvät rentoina, ja niitä nostetaan tarvittaessa vain etukautta. Vartalo pidetään jälleen perusasennossa ja ranteet ihanneasennossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti