keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Vaihto kosmetologien kanssa

Teemme "vaihtoa" kosmetologien kanssa, eli me teemme heille hoitoja ja he meille.

Maanantaina (7.3.) minulle tuli kosmetologi asiakkaaksi. Lähtötilanteena oli vaaleaksi raidoitetut hiukset joihin haluttiin lisää vaaleita raitoja hiusten tummempiin kohtiin. Edellinen raidoitus oli tehty hiljattain, joten tyvikasvusta ei tarvinnut murehtia.

Vaaleimmat kohdat, eli raidoitetut hiukset vastasivat tummuudeltaan 9 ja 10 väliltä, ja tummat kohdat 8 ja 9 väliltä. Koska hiuksia ei tarvinnut vaalentaa montaa astetta, valitsin hapetteeksi 3%, myös siksi että sain työskentelyyn hieman lisää aikaa.
Tein raidat foliotekniikalla. Rajallisesta ajasta johtuen tein raidat vain osaan hiuksista, niskasta otsalle jakauksen mukaan hieman vinottain ja ohimoille, koska asiakas pitää hiuksiaan usein kiinni.
Koska työskentelyni on vielä hieman hidasta, aloitin ensimmäisenä raidoitettujen hiusten huuhtelemisen aikaisemmin kuin viimeiseksi laitettujen. Tehostin viimeiseksi raidoitettujen hiusten vaikutusaikaa lämmittämällä folioita hieman hiustenkuivaajalla.
Teimme värjäyksen jälkeen vielä Olaplex-tehohoidon.

Lopputulos oli hyvä, ja se vastasi asiakkaan toivomuksia. Raidat onnistuivat hyvin, eikä niihin tullut ns. "tiikeriraitoja". Raidat sulautuivat hyvin edellisiin raitoihin.
Muistin valitettavasti vasta päivän päätteeksi, että tästä pitää kirjoittaa blogiin joten minulla ei ole työstä kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti