keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Hiusten pesu

Hiusten pesun tarkoitus on saada hiukset ja hiuspohja puhtaiksi siten ettei niiden kunto kärsi.
Ennen pesua asiakkas ohjataan asiakastuoliin, hänet suojataan kapalla ja hiukset selvitetään selvityskammalla. Samalla tutkitaan hiusten ja hiuspohjan kuntoa. Asiakkaalle valitaan sopivat pesu- ja hoitotuotteet, jotka valitaan asiakasanalyysin avulla. Esimerkiksi värikäsitellyille hiuksille kannattaa valita värjätyille hiuksille tarkoitetut tuotteet.

Kun esivalmistelut on tehty, asiakas ohjataan pesupaikalle. Ensimmäiseksi asiakkaan hiukset kastelllaan kauttaaltaan vedellä, jotta pasuaine levittyisi tasaisesti. Asiakkaan päätä taivutetaan taaksepäin, ettei vesi valu kasvoille. Toisella kädellä suojataan hiusrajaa ja korvia, ettei vesi kulkeudu kasvoille tai korviin. Kokeile veden lämpötilaa omaan ranteeseen, ja kysy asiakkaalta onko vesi hänen mielestään sopivan lämpöistä. Pesuveden on hyvä olla hieman lämpimämpää kuin kehon lämmön.

Kun hiukset on kasteltu, levitetään shampoo. Levitä shampoo asiakkaan hiuksiin sivelemällä.


 Hiukset pestään pyörivin, hierovin ottein. Muista tarpeeksi napakat otteet, mutta älä ole kuitenkaan liian kovakourainen! Kysy asiakkaalta onko painovoimasi sopiva. Etene hiusrajoilta lakipisteeseen ensin edestä.
 Niskaa ja päälakea pestessä, tue päätä toisella kädellä ja pese toisella.
Jatka pesua molemmilla käsillä hieroen. Tue päätä peukaloilla.

Lopuksi pestään lakipiste ja hiusrajat.



Toista pesuotteet kolme kertaa.
Huuhtele shampoo huolellisesti pois. Muista suojata asiakkaan kasvoja ja korvia!
Hoitoainetta käyttäessä voit käyttää samoja otteita hieman rauhallisemmalla tahdilla, tai rentouttavia hierontaotteita, joista kirjoitan myöhemmin toisessa postauksessa tarkemmin.

Pesun jälkeen voidaan käyttää erilaisia tehohoitotuoettita tai siirtyä suoraan kuivaamaan. Opasta asiakas takaisin asiakastuoliin, selvitä hiukset selvityskammalla, tee jaotus ja alotita föönaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti