sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Porrastettu leikkausrakenne, A-linjainen bob

Porrastetussa bob-mallissa hiuksia on porrastettu takaa, joka tuo malliin ryhtiä.

Ensiksi hiuksiin tehdään hevosenkenkäositus (ohimolta ohimolle vaakatasossa). Hiuksiin leikataan A-linja, joten tee hevosenkenkäosituksen alapuolelle jääviin hiuksiin vielä jako keskelle, jotta A-linjasta tulee siisti.


Leikkaa hiuksiin haluttu mittapituus ja leikkaa muotolinja ohimoille saakka.
Kun muotolinja on leikattu, ryhdytään leikkaamaan porrastusta takahiuksiin. Hiukset leikataan säteittäistä ositusta käyttäen. Aloita leikkaaminen keskeltä ja nosta hiukset 30-40 asteen nostokulmaan. Käytä alimmaisten hiusten pituutta mittana ja aseta sormet hieman vinoon (sormen päät kattoon ja päästä poispäin osoittaen). Sormien asento on tässä leikkauksessa tärkeä, ja aiheutti itselleni hiukan ongelmia.



Porrastuksen voi tarkistaa nostamalla hiuksia vaakatasossa ylös. Kuvassa tulee ilmi edellisestä vaihetta leikatessani tapahtuneet ongelmat, yleensä ei tarvitse varmaan siistiä näin rajuja pituuseroja yms


Jatka porrastuksen tekemistä niin kauan kuin hiukset ylettävät. Muista siistiä etuhiukset muotolinjan mukaisesti. 
Kun leikkaus on valmis föönaa hiukset ja käytä pyöröharjaa. Hiusten ollessa kuivat, siisti mahdolliset porrastuksen tuomat "rajat" hiuksista vuolemalla tai pointtaamalla. Hiukset kannattaa myös suoristaa, mikä tuo sielyttä ja paremman muodon.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti