maanantai 25. tammikuuta 2016

Permanentin rullaustekniikoita


Viuhkarullaus

Viuhkarullaus aloitetaan samalla tavalla kuin klassinen rullaus, eli päälliosa rullataan otsalta niskaan.
Sivut rullataan viuhkamaisesti ohimolta taaksepäin.




Tiiliskivirullaus

Tiiliskivirullaus aloitetaan otsalta ja edetään taaksepäin. Rullat rullataan suoraan ja lomittain, muodostaen tiiliskivimäisen muodostelman.



Tyvirullaus

Tavoitteena on saada hiuksiin kohoavuutta ilman, että latva kihartuu.
Hiusten tyvi kierretään rullalle niin, että latva jää rullan ulkopuolelle. Latva kääritään kelmuun, ettei permisaine valu kohtiin joita ei haluta kihartaa.

Kaksoisrullaus

Kaksoisrullausta käytetään kun pitkät hiukset halutaan saada pysymään ilmavina latvoista.
Hiukset rullataan joko niin, että yksittäinen hiusosio rullataan kahdelle rullalle, tai kahteen osaan jaettu osio rullataan eri rullille.
Kun yskittäinen osio rullataan kahdelle rullalle, tyven puoleinen osuus kierretään ensin ja sen jälkeen latvaosaan kierretään toinen rulla. Latvarullan voi kiinnittää piikillä tyvirullaan, niin se pysyy paikoillaan.
Toisessa taktiikassa osio jaetaan kahtia, ja ensimmäinen puoli osiosta rullataan ilmavuusrullaustekniikalla. Näin jatketaan esim 10 osion verran. Tämän jälkeen rullien väliin jääneet rullaamattomat hiukset rullataan toiselle rullalle niin, että rullat jäävät ensimmäisten rullien päälle.




Spiraalirullaus

Tämä rullaus sopii puolipitkille ja pitkille hiuksille. Hiukset kierretään pystyasennossa olevan rullan ympärille spiraalille. Rullattavan osion koko riippuu halutusta lopputuloksesta, rullan koosta ja hiusten tiheydestä.
Spiraalirullaus voidaan tehdä kahdella tavalla: kiertämällä hius suorana rullan ympärille, tai kiertämällä hiusosiota itsensä ympäri ennen rullausta.
Koko päähän tehtävä spiraalirullaus etenee vaakaosissa niskasta ylöspäin

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti